català castellano english
  projectes filosofia equip docència contacte
 

L'Arquitectura Racionalista de Palma, és una part important del patrimoni de la ciutat pràcticament desconegut. A la ciutat es conserven més de 100 obres d'aquest estil ubicades sobretot a les barriades de l'Eixample i del Terreno.

La majoria d'aquests edificis foren construïts entre els anys 30 i 40 i comprenen edificis unifamiliars, plurifamiliars, quarters, hospitals, fàbriques... Cal destacar a més que Palma és una de les ciutats espanyoles on es conserven més mostres d'arquitectura racionalista.

L'objectiu d'aquest curs és el coneixement per part de l'alumne dels edificis racionalistes de la ciutat a i de les circumstàncies històriques en les quals es desenvoluparen. Els edificis racionalistes seran estudiats des de les seves característiques formals i constructives i també es parlarà dels arquitectes, no locals i mallorquins que els projectaren.

Durant el curs els alumnes col·laboren per tal de descobrir edificis racionalistes desconeguts o ajudant a la recopilació d'informació sobre alguna d'aquestes obres de manera que el curs es transforma en un espai de col·laboració i d'intercanvi d'informació.

Programa 2012
Programa 2013
<< Tornar
C/ Martí Rubí 87     •     Sa Cabaneta (Marratxí)    •     Mallorca     •     971 602 360     •     info@llabresdejuan.es